
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası’nın önünde vatandaşlarla buluştu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Saraçhane’de yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik hukuki süreci eleştirerek, milyonları meydanlara ve sandığa davet etti.
Özgür Özel, “Ekrem Başkan gözaltındayken bize durmak yok, Ekrem Başkan Vatan’daysa Vatan’dayız. Çağlayan’daysa Çağlayan’dayız. İstanbul Saraçhane’yi ona, onu Saraçhane’ye emanet etmiştir. Buradayız, hep birlikteyiz, Ekrem Başkan’a sahip çıkmak için buradan ayrılmıyor, burayı terk etmiyor, mücadeleyi ve sizin iradeniz sahipleniyoruz” diyerek geceyi Saraçhane’de İBB binasında geçirdi.
İmamoğlu’nun 23 Mart Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı adaylığı ön seçimine 4 gün kala gözaltına alınmasını değerlendiren Özgür Özel “19 Mart darbe girişimidir. Bugün milletin iradesi bir yargı darbesiyle gasp edilmek istenmektedir. İmamoğlu’na yapılan darbe girişimi milli iradeye yapılan darbe girişimidir. Ekrem Başkan’a sahip çıkmak için buradan ayrılmıyor, burayı terk etmiyor, mücadeleyi ve sizin iradeniz sahipleniyoruz” dedi.
“86 MİLYONU SOKAKLARA VE SANDIĞA DAVET EDİYORUM”
Özel, pazar günü için geniş çaplı bir halk hareketi çağrısında bulunarak, “Pazar günü binler, on binler, milyonlar, on milyonlar hep birlikte sokaklardayız, sandıktayız, meydanlardayız. 86 milyonu itiraz etmeye, 86 milyonu sesini duyurmaya ve mücadeleye davet ediyorum” dedi.
CHP lideri, 23 Mart tarihini işaret ederek, bu günü “Türkiye’nin baharı” ve “demokrasi devriminin başlangıcı” olarak nitelendirdi.