
Uğruna saatlerce kuyruk beklediğimiz, 11 ay hasretini çektiğimiz pide, Osmanlı zamanından beri 500 yıldır sofralara lezzet katıyor.
Ramazan deyince hepimizin zihninde uzayıp giden pide kuyrukları canlanıyor. O kuyruklara eşlik eden sohbetlere fırından gelen pide kokuları eklenince çocukluğumuzdan beri ramazana dair değişmeyen tek şey sanırım bu gelenek. Hal böyle olunca insan “keşke bu pideler her gün pişse” demekten kendini alıkoyamıyor.
500 yıllık gelenek bu Ramazan’da da değişmedi. Bolluk, bereket, rahmet ve “Onbir Ayın Sultanı” olarak nitelendirilen Ramazan Ayı’nın ilk gününde sıcak pide yemek isteyen vatandaşlar, fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Habersiz / İSTANBUL